top of page
Søg
  • Revivision

Håndværker- og servicefradrag i 2022 og 2023

Der er stadig mulighed for servicefradrag i 2023. Men håndværkerfradraget er ophørt. Husk dog at få dit fradrag for 2022.


Håndværkerfradrag

Håndværkerfradraget var det fradrag man kunne få for udgifter til grøn istandsættelse, energibesparelser, energiforsyning, klimasikring, tilslutning af bredbåndsinternet og installation af tyverialarm mv. Maksimalt fradrag var 12.900 kr. Ægtefæller og samlevere med fælles økonomi har hvert sit fradrag og kan derfor tilsammen fratrække op til 25.800 kr., uanset hvem af dem der har betalt regningen. Fradragets værdi er ca. 26 %. Hvis du betalte 3.000 kr. for en håndværksydelse, sparer du ca. 780 kr. i skat. Der er kun fradrag for arbejdslønnen - ikke for materialer.

Håndværkerfradraget er afskaffet pr. 1. april 2022. Det betyder, at du kun kan få fradrag i 2022 for håndværksarbejde, der er udført senest 31. marts 2022 og betalt senest 31. maj 2022.

Husk at anføre evt. håndværkerfradrag for 2022 på dit oplysningsskema (selvangivelse) felt 460.


Service fradrag

Servicefradrag er skattemæssigt fradrag for udgifter til rengøring, havearbejde og børnepasning. Fradragets værdi er ca. 26 %. Hvis du har betalt 1.000 kr. for en serviceydelse, sparer du ca. 260 kr. i skat. Du kan kun få fradrag for arbejdslønnen - ikke for materialer. Du kan få fradrag i både 2022 og 2023.

Du kan få fradrag for rengøring (fx vask og aftørring af flader i boligen, rengøring af toilet og bad, støvsugning, gulvvask og boning, opvask, tøjvask og strygning, rensning eller vask af tæpper, gardiner, persienner m.m.

(bemærk at vask, strygning og rensning af tøj og tæpper m.m. giver kun fradrag, når arbejdet udføres i hjemmet). Man kan ikke få servicefradrag for udgifter til au pair, som bor i den helårsbolig, hvor arbejdet udføres. Der er fradrag for vinduespudsning, både indvendig og udvendig. Ligeledes er der fradrag for udgifter til børnepasning i hjemmet eller fritidsboligen (ikke lektiehjælp som hovedopgave), aflevering og afhentning af børn til og fra daginstitution, skole, fritidsklub og fritidsaktiviteter, almindeligt havearbejde som græsslåning, klipning af hæk, lugning, beskæring af buske og træer (ikke træfældning og fjernelse af væltede træer), snerydning, fliserensning af terrasser, indkørsler m.m. (rensning af tag og tagrender giver ikke fradrag). Udgifter til enkeltstående havearbejder som fx anlæg af ny græsplæne, ny terrasse og belægningsarbejde giver ikke fradrag. Man kan heller ikke få servicefradrag, hvis fritidsboligen har været udlejet. Læs mere om denne problemstilling her.


For at få fradrag for arbejde udført i 2022, skal det være betalt senest den 28. februar 2023. Betales det senere, får du fradraget i det indkomstår, hvor det er betalt. Du skal betale elektronisk. Betaling med kontanter giver ikke fradrag. Gem dokumentationen for det udførte arbejde.


Maksimalt fradrag i 2022 udgør 6.400 kr. per person. Det anføres på oplysningsskemaet felt 461.


Maksimalt fradrag i 2023 udgør 6.600 kr. per person. Skattestyrelsen oplyser, at det bliver det muligt i januar 2023 at oplyse ens forventede servicefradrag for 2023.

Kontakt os hvis du vil vide mere.

Comments


bottom of page