top of page
Søg
  • Revivision

Acontoskat, 2. rate for selskaber


For indkomståret 2022 skal 2. rate af selskabets acontoskat betales senest den 21. november 2022.
Hvordan?

Betalingen sker ved at pengene indsættes på selskabets skattekonto. Og at man først via TastSelv på skat.dk indtaster hvor meget man ønsker at betale i acontoskat. Her kan nemlig laves tillæg, så der sker en frivillig indbetaling udover den ordinært opkrævede rate.

Husk at indtaste først, hvor meget man ønsker at betale i acontoskat. Hvis man ikke har indberettet dette tal først, bliver betalingen på selskabets skattekonto nemlig returneret i løbet af 5 arbejdsdage.

Hvor meget rente?

Hvis selskabet ender med restskat (ved at der er betalt mindre acontoskat end selskabets endelige skat), bliver denne opkrævet til betaling den 20. november 2023, tillagt en rente som forventes at være 4,3 procent. Renten er ikke fradragsberettiget. Derfor svarer renten til 5,5% før skat. Og skal sammenlignes med en bankrente på 5,5%.

Der vil være et fradrag i 2. rate acontoskat (21. november 2022), som forventes at udgøre 0,2 %. Ved 3. frivillige rate af acontoskat (1. februar 2023) bliver selskabets betaling også reduceret, med (forventet) i omegnen af 1 procent.


Hvad bliver selskabets overskud?

For at kunne afregne en rimelig korrekt acontoskat, er det nødvendigt at du har et estimat om selskabets overskud for indkomståret 2022. Hvis selskabets overskud bliver en million kroner i skattepligtig indkomst, skal der betales 220.000 kroner i selskabsskat.

Der er p.t. flere faktorer end sædvanligt, der kan påvirke selskabets skattepligtige indkomst, fx prisen på selskabets varer og ydelser, stigende omkostninger, stigende el-, gas- og varmepriser, tilbagebetaling af COVID-19-kompensation mv.


Fremgangsmåde
  1. Log på TastSelv Erhverv via skat.dk

  2. Vælg Skat for selskaber m.fl.

  3. Vælg Selskabsskat

  4. Vælg Acontoskat

  5. Vælg Indberet (ud for den relevante rate)

  6. Indtast ændringen i forhold til den ordinære rate (bliver samlet beløbet man ønsker at betale i acontoskat)

  7. Betal over skattekontoen (betalingslinjen står øverst i oversigten under acontoskat).

Kontakt os på 55 81 54 60 hvis du vil vide mere.


VIGTIGT:

Sidste frist for slutafregning af Corona hjælpepakker er d. 30/11.

Derfor er det vigtigt at du kontakter os snarest muligt, hvis du har behov for assistance med indberetning af slutafregningen.


Commentaires


bottom of page